Ultimele noutăți cu și despre vin


Află mai multe despre vinuri și învață cum să te bucuri de acestea

Asocierea vinului - reguli, trucuri, scurtături

Știm că vinul bun trebuie să pună în valoare mâncarea bună și invers. Și știm și clasicele reguli care spun că vinul alb se pune lângă pește, iar vinul roșu lângă friptură. Dar mai departe de atât?

articol

Pe bune despre păstrarea vinului acasă

Știm generalitățile: că sticlele trebuie ținute orizontal, că vinul îmbătrânește frumos și, peste câțiva ani (sau „când împlinește cel mic 18 ani”), conținutul sticlei ar putea fi extrem de interesant și chiar valoros. Dar lucrurile, pentru cei mai mulți dintre noi, nu stau chiar așa.

articol

Despre Vin, cu Marinela Ardelean

Marinela Ardelean este critic de vin, profesor, autor, jurat în concursuri de vin, coorganizator al festivalurilor RO-Wine, Global Brand Ambassador Vinars Brâncoveanu și Brand Manager Foss Marai.

articol

Nu merge vinul la salată? Ba da, și încă bine!

Asortarea mâncărurilor cu vinul este, în general, mai ușoară decât pare. Se urmărește, îndeobște, fie completarea, fie sublinierea unor aromelor din mâncare cu aromele din vin.

articol

Vinuri roșii de vară?!

Dacă ne gândim la vinuri potrivite pentru caniculă, deja avem în minte broboane formate pe frapierele care țin la rece licori albe, rosé și spumante. Dar chiar nu găsim, până la toamnă, niciun vin roșu care să ne bucure și să ne răcorească în același timp?

articol

Temperatura vinului

Deși înțelepciunea populară are reguli de neclintit în legătură cu vinul și servirea acestuia, experiența sommelierilor și știința ne pot ajuta, de cele mai multe ori, să avem experiențe mai plăcute în degustarea vinurilor.

articol

Ce este, ce nu este și care sunt miturile vinului rose

Suntem în plină modă a vinurilor rose și a spumantelor. Sunt vinuri care satisfac orice exigențe, se regăsesc pe toate palierele de preț, sunt consumate cu plăcere oriunde.

articol

Sunt vinurile altor țări mai calitative sau suntem noi străini cu vinul românesc?

Marina Samoilă, Wine Expert, în dialog cu Dan Badea, stand-up comedian

articol