Despre Vin, cu Marinela Ardelean

Marinela Ardelean este critic de vin, profesor, autor, jurat în concursuri de vin, coorganizator al festivalurilor RO-Wine, Global Brand Ambassador Vinars Brâncoveanu și Brand Manager Foss Marai.

Ca autor, Marinela a debutat în 2014 cu o ediție bilingvă a „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate italiene”, carte premiată de Organizația Internațională a Viei și Vinului și clasată pe locul doi în topul cărților de vin ale anului. În 2015 a fost lansat primul volum al “The Wine Book of Romania”, primul ghid complet al vinurilor de top din România și Moldova, ajuns astăzi la cea de-a treia ediție.

Cu mai mult de un deceniu de experiență în lumea vinului, Marinela Ardelean beneficiază de cunoștințele acumulate în cele două facultăți absolvite - de Economie și Drept, precum și de cursuri de Psihologie - lucruri reunite mai târziu într-un Executive MBA în Industria Vinului. A primit, în 2014, titlul de Dame Chevalier of the Ordre des Coteaux de Champagne și, în prezent, își definitivează studiile de doctorat la Universitatea de Vest, cercetând Influența vinului românesc asupra dezvoltării unui brand de țară.