Vinul și mâncarea în secolul vitezei

Ai putea să crezi că vinul și mâncarea fast-food se află la poli opuși pe spectrul food & wine. Să alături un burger de vită cu o Fetească Neagră ți se poate părea nepotrivit. Sau chiar ciudat să încerci o Busuioacă de Bohotin cu sushi.

Pentru o foarte lungă perioadă de timp, vinul a fost considerat ca aparținând unei zone elitiste, fiind consumat doar alături de mâncăruri pretențioase. Este însă acea băutură care-ți poate transforma o masă gustoasă într-o experiență delicioasă, asta dacă înveți câteva asocieri menite să te ajute în acest sens.

În continuare, pregătește-te să afli cum poți asocia vinul și mâncarea fast-food în orice situație – fie că te gândești să comanzi ceva rapid și delicios, fie că te întâlnești cu prietenii să încercați „locul ăla nou cu burgeri”.

Indiferent dacă iei masa în oraș, comanzi un take-away, te oprești la un drive-thru, sau alegi să gătești acasă, avem pentru tine șase recomandări de la patru crame românești cu care poți face un pairing delicios, pe care te invităm să le descoperi în rândurile de mai jos.

Cinci dintre vinurile și trei dintre cramele despre care vorbim în acest articol nu vin către tine întâmplător, ele au fost prezentate anul trecut la New York, cu ocazia Zilei Naționale a României, în cadrul programului Deschidem Vinul Românesc.

Într-un eveniment special, găzduit la AVRA Madison Estiatorio, acestea au fost apreciate de un public numeros, alcătuit din jurnaliști, experți internaționali, importatori, autorități din Statele Unite și reprezentanți ai Consulatului Român în SUA.

Avem pentru tine Rhein Extra Magnifique Brut – The Iconic Estate, un spumant elegant, cu bule mici și persistente, cu arome care îmbină minunat notele de drojdii de patiserie cu cele florale, de salcâm, tei și flori de piersic. Ai putea crede că sună pretențios, dar acest tip de vin se poate asocia cu aproape orice, de la pizza la burgeri, sushi și chiar coaste la grătar.

Îl poți consuma la brunch, când sărbătorești un moment special sau la cina aceea de joi, când mental ai intrat deja în vibe-ul de weekend. Un vin pentru fiecare masă, în orice zi.

Hyperion Fetească Neagră – The Iconic Estate se potrivește de minune cu carne de vită sau vânat la grătar, miel, brânzeturi și paste cu sos de roșii. Complimentează perfect gustul unui burger suculent, alături de rondele de roșii, salată proaspătă și felii de cheddar într-o chiflă pufoasă și ușor încălzită pe grătar.

Îl poți alege pentru după-amiezi de weekend, când vrei să stai la povești cu prietenii în jurul mesei, până târziu în noapte, atunci când vă dați seama că veți dormi toata ziua următoare. 

Hyperion Fetească Neagră Rose – The Iconic Estate este un vin fresh și fructat, cu arome delicate de căpșuni și fructe de pădure roșii, cu aciditate echilibrată și o structura ușoară, care se potrivește foarte bine cu hot dogi, sushi, în mare parte mâncăruri asiatice. Indiferent dacă prepari un stir-fry rapid, sau plasezi o comandă pentru pui cu urechi de lemn, alege un rose.

Este vinul pe care îl consumi atunci când ai chef de ceva proaspăt, light, care să întrețină o seară distractivă sau care să te relaxeze după o zi epuizantă la birou.

Olt de Vie Negru de Drăgășani – Avincis, un vin roșu, de culoare violet intens, cu arome puternice de condimente, cireșe negre și afine, care se potrivește cu orice tip de carne, fie ea pe grătar, rumenită în cuptor sau prăjită pe plită. Gustul de cireșe cu subtile arome de piper pune în valoare preparatul ales.

Fii sigur că vei vrea să-l bei din nou, indiferent de sezon, zi sau companie. Îl poți consuma în pahar, sau poți alege să te răsfeți cu un delicios sos de vin. Alegerea e la tine!

Busuioacă de Bohotin – Domeniile Averești, cu arome de busuioc, petale de trandafir, fagure, căpșuni sălbatice, dar și o aromă unică de Caprifoi (Mâna Maicii Domnului), este vorba de un vin care se potrivește cu sushi, orice preparate cu orez, de la mâncare asiatică și până la dish-uri mediteraneene.

Îl poți consuma în weekend, marțea după prezentarea aia dificilă de la birou, când tot ce vrei e să ajungi acasă și să-ți comanzi o pizza sau o porție de sushi.

Și pentru că până acum ți-am vorbit despre cinci vinuri și ți-am promis șase, adăugăm cu mare drag Primul, vinul-fanion Desprevin.ro care și-a început călătoria în Vrancea, în 2019.

Fiind o expresie a pasiunii pentru vinul și cramele din România, n-aveam cum să nu îți vorbim despre el în acest articol.

Îl poți consuma cu fripturi generoase de miel, porc sau vită, sosuri cu fructe de pădure, burger Black Angus, paste cu sosuri de brânzeturi maturate sau chiar lângă deja celebrul platou de brânzeturi ori mezeluri dacă n-ai chef de mâncăruri elaborate.

Data viitoare când te pregătești de o seară cu prietenii, sau vrei să comanzi fast-food-ul preferat, adaugă în coș și o sticlă (sau două) din vinul potrivit cu alegerea ta culinară.


Cheers!





Descoperim vinurile românești în mod responsabil!




Continuă



Ne pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.