Crama Recaș


Unele dintre cele mai importante crame de la noi și cele mai mari din vestul țării, Cramele Recaș impun standarde de calitate și echilibru vinurilor pe care le produc, de la cele entry level la cele premium.


Povestea

Provenind dintr-un loc încărcat de istorie și tradiție viticolă, Cramele Recaș și-au consolidat locul pe piața vinurilor din România. Echilibrul între inovația tehnologică și măiestria oamenilor conferă vinurilor calitatea pentru care sunt recunoscute. Cramele Recaș sunt singurele crame din țara noastră ce figurează permanent în topul celor mai buni 100 de vinificatori din lume, distincție ce reflectă dedicarea și pasiunea vinificatorilor cramelor, Hartley Smithers și Nora Iriarte.

Crama

Pe o suprafață de 1.150 de hectare de viță-de-vie, situate în localitățile Recaș și Miniș, sunt cultivate soiuri autohtone precum Feteasca Neagră sau Feteasca Regală, dar și soiuri precum Chardonnay și Sauvignon Blanc. Capacitatea de producție a cramelor este de 32.000.000 de litri anual, dintre care o parte este exportată în țări precum Marea Britanie, Japonia, Germania sau Statele Unite. Cramele turistice de la Recaș sunt vizitate de aproximativ 15.000 de persoane anual, venite pentru a se bucura de tihna locului și pentru a degusta diverse soiuri de vin.

Vinurile

Tradiție, savoare, cultură, arome, acestea sunt doar câteva cuvinte ce descriu vinurile îmbuteliate produse de Cramele Recaș. Vinurile cramelor sunt curate, seci și moderne, pe placul oricărui împătimat. Printre vinurile vândute de Cramele Recaș se numără gamele Regno Recaș și Domeniile Recaș, dar și unele dintre cele mai recunoscute vinuri românești, create de vinificatorii Hartley Smithers și Nora Iriarte: Solo Quinta, Sole, Muse, Selene, La Stejari sau Cuvee Uberland. Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour la nivel național, WineSquare online, pe carrefour.ro sau în Bringo, prin secțiunea Deschidem Vinul Românesc.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.