Rotenberg


Solul bogat și clima blândă, similare cu cea din Toscana, se întâlnesc între comunele Ceptura și Fântânele, unde într-o viță de peste 50 de ani se creează vinuri expresive și puternice.


Povestea

Readucând la viață o ruină din centrul comunei Ceptura de Jos, Crama Rotenberg reprezintă viziunea lui Mihail Rotenberg, care și-a permis luxul de a se juca cu strugurii, terroir-ul, drojdiile și barique-urile, creând vinuri cu o notă personală, capabile de a-i exprima experiențele. Vița veche de 50 de ani oferă strugurilor o calitate excepțională din care sunt preparate fructoasele vinuri Merlot de Ceptura.

Crama

Restaurată în anul 2007, Crama Veche din centrul comunei Ceptura de Jos este locul unde a început povestea Cramei Rotenberg. Crama are două beciuri suprapuse, ce permit un flux tehnologic gravitațional în care vinul nu este agresat de pompe. Aici se pot realiza bike-tours, tururi ale cramei, ale viței de vie și pot fi vizitate obiectivele turistice din zonă. Pot fi organizate workshop-uri, evenimente, dar și degustări de inițiere sau specializate de vinuri, însoțite de brânzeturi, mere și nuci. 

Vinurile

Domeniul are 23 de hectare de vie, aflate între comunele Ceptura și Fântânele. Solurile sunt bogate în argile silicioase, care ajutate de condițiile climatice similare cu cele din Bordeaux sau Toscana oferă vinurilor Merlot aroma fructoasă și expresivă. Vița de peste 50 de ani oferă strugurilor o calitate ridicată, controlată atent. Din producția limitată la cel mult 6 tone pe hectar, strugurii aflați la maturitate deplină sunt culeși manual, selecționați cu atenție și vinificați. Vinul roșu este fermentat în vasuri semideschise, cu căciulă imersată, ce oferă vinului o finețe deosebită. Printre vinurile Cramei Rotenberg se numără Primus, Notorius Merlot, Menestrel Rose, Carbernet Franc, Rapsod Merlot și Emeritus.  Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour la nivel național, WineSquare online, pe carrefour.ro sau în Bringo, prin secțiunea Deschidem Vinul Românesc.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.