MaxiMarc


O cramă tânără, creată pentru a fi lăsată moștenire, dar și pentru a onora tradiția viticolă a zonei. Par îndeplinite toate criteriile pentru apariția unor vinuri excelente: tradiție, terroir, investiții în tehnologie, cunoștințe, pasiune, imaginație.


Povestea

Această cramă de pe dealurile Măderatului (județul Arad) a fost înființată de familia fotbalistului George Țucudean (tatăl său e un prosper om de afaceri, în domeniile mobilei și ospitalității), în 2016. Faptul că e o afacere de familie e clar chiar din numele cramei, care e o combinație între numele celor doi fii ai proprietarului. Simbolul cramei e un arbore de sequoia plantat în 1845, care încă veghează via. Crama este coordonată de oenologul Emanuele Reolon care are experiență de lucru în Italia (Verona, Toscana) și în România la Petro Vaselo. 

Crama

„În prezent avem grijă de 80 de hectare de vie”, spun cu modestie cei de la MaxiMarc. Crama ultramodernă și ultradotată, care a costat milioane de euro, este gata, iar planurile de dezvoltare includ și turismul. Pe domeniul de la Măderat există ruinele unui vechi conac (castelul lui Ispravnic) pe care proprietarii vor să-l reconstruiască după planurile găsite in arhivele vieneze și să-l redenumească „Castel Sofia”, după numele mezinei familiei. 

Vinurile

Oenologul italian lucrează cu struguri dintre cei mai diverși (Chardonnay, Fetească Regală, Mustoasă de Măderat, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Merlot, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Cadarcă) dar jumătate dintre vițe sunt din soiuri autohtone. De altfel e un fan al soiurilor locale și promovează mereu Feteasca Neagră și Mustoasa. Gamele cramei sunt Dealurile Măderat, MaxiMarc, Castel Sofia. Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour din regiunea Crișana, în hipermarket-urile din Băneasa și Corbeanca sau pot fi comandate online din aplicația Bringo, din secțiunea Deschidem Vinul Românesc.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.