Domeniile Prince Matei


Aflată în Muntenia, în una din cele mai prestigioase zone viticole din România, crama Domeniile Prince Matei reprezintă echilibrul perfect între om, natură și tehnologie. Datorită respectului pentru terroir, a viziunii orientate spre viitor și a unei istorii de peste două decenii marcată de excelență, vinurile produse de Domeniile Prince Matei reprezintă noua generație de vinuri din Dealu Mare, moderne și elegante, de o calitate superioară.


Povestea

Prince Matei este negreșit sinonimul unui Merlot de mare calitate, impus ca simbol al vinului românesc încă de la sfârșitul anilor ’90. Povestea cramei este însă una mai complicată. Actualul domeniu, Villa Zorilor, situat în Zorești, aproape de capătul vestic al regiunii viticole Dealu Mare, a luat naștere la inițiativa părinților poetului Vasile Cârlova, la pragul dintre secolele XVIII și XIX. După 1990, centrul de vinificație de la Zorești a devenit parte a companiei Vinarte, unde și-au făcut debutul primele vinuri premium și super premium din România. Începând cu 2019, Via Viticola, holdingul care deține și Viticola Sarica Niculițel, achiziționează crama Villa Zorilor din Zorești și creează o nouă companie – Domeniile Prince Matei.

Crama

Domeniile Prince Matei înseamnă un terroir unic, de poveste, ce se întinde pe 80 de hectare, în jurul celor două dealuri, Tegăneanu și Zorilor. Cu o altitudine de la 70 până la 200 de metri și cu o viță de vie bătrână de peste 40 de ani, podgoria include parcele plantate cu Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Fetească Albă și Fetească Regală, cu o producție între 4 și 8 tone per hectar. Viile vechi, argila, pietrișul, calcarul, terasele și dealurile austere din Zorești, dar și soarele și vântul care binecuvântează pământul fertil sunt întocmai acele elemente definitorii pentru caracterul special al vinurilor semnate de către Domeniile Prince Matei. Încă de acum doi ani, de la achiziționarea cramei, au avut loc investiții impresionante pentru a aduce echipamente de ultimă generație, care permit o mai mare precizie în procesul de vinificație. Astfel, din această legătură strânsă între om, natură și tehnologie, se nasc și cresc vinurile de pe Domeniile Prince Matei.

Vinurile

Terroir-ul cramei este unul care cere respect, măiestrie și migală pentru a se exprima prin vinuri mari, cu un potențial de învechire foarte bun, lucru dovedit de fiecare ediție a vinului Prince Matei din 1998 până în prezent. Domeniile Prince Matei reprezintă o nouă generație de vinuri a regiunii deja consacrate Dealu Mare, deosebite, moderne și elegante, ce pot fi apreciate singure sau în asocieri culinare desăvârșite. Vinurile obținute sunt recunoscute pentru calitatea lor superioară și ridică standardele în domeniu de la un an la altul, acestea fiind caracterizate de fructe proaspete, intensitate, complexitate, excelență și profunzime.  Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour sau pot fi comandate online prin Bringo, din secțiunea Deschidem Vinul Românesc, sau din secțiunea WineSquare, pe carrefour.ro.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.