Crama Ceptura


Situată în localitatea Ceptura, una dintre cele mai cunoscute zone viticole de la noi din țară, Crama Ceptura se folosește de avantajele oferite de natură pentru a crea un vin nobil, binecuvântat de soare și regii pădurilor, cerbii.


Povestea

Povestea cramei începe în anul 2005, când la un an după începerea construirii cramei a fost degustat primul lot de vin al Cramei Ceptura. De mai bine de 10 ani, calitățile vinului produs la Crama Ceptura sunt apreciate nu doar de publicul românesc, ci și de iubitorii de vinuri de calitate de peste hotare. Pornind din inima podgoriei Dealu Mare din județul Prahova, Crama Ceptura are o capacitate de 10 milioane de sticle pe an, o secție de vinificare unde se prelucrează 10.000 de tone de struguri pe sezon și echipament tehnologic de ultimă generație.

Crama

Crama Ceptura se află într-o zonă viticolă cu potențial unic în țara noastră, unde microclimatul specific face posibil soarelui să scalde pământurile podgoriei cu 14 zile mai mult în fiecare an, creând condițiile ideale pentru cultivarea unor soiuri de viță nobile, asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux.

Vinurile

Strugurii folosiți la crearea vinurilor Cramei Ceptura se bucură din plin de lumina soarelui de la 160 de metri altitudine, ce le conferă calitatea și aroma desăvârșită. Crama Ceptura dispune de cele mai moderne utilaje, astfel că procesul este aproape în întregime automatizat. Un rol important în calitatea vinurilor îl are maturarea în baricurile de stejar produse de dogarii francezi. Alături de procesul îmbutelierii la rece, oferă vinului calități unice, prin care își păstrează intact gustul, aroma și substanțele nutritive. Printre vinurile cramei se numără: Dominum Cervi, Alb & Negru de Ceptura, Astrum Cervi și Cervus Magnus Monte. Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour la nivel național, WineSquare online, pe carrefour.ro sau în Bringo, prin secțiunea Deschidem Vinul Românesc.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.