Aurelia Vișinescu


Unul dintre cele mai cunoscute nume din istoria modernă a vinului românesc e sinonim cu una dintre cele mai dinamice și mai respectate crame. Cu o întreagă carieră legată de Dealu Mare și cu un fler dovedit mai ales pentru vinuri roșii, munca Aureliei Vișinescu e constant recompensată cu medalii.


Povestea

Oenologul Aurelia Vișinescu a devenit cunoscută la sfârșitul anilor '90 pentru vinurile pe care le făcea la Prahova Valley - Halewood. Printre primii care a înțeles potențialul soiului Fetească Neagră și a făcut din acesta vinuri seci și demiseci, ea a reușit adevărate hituri oenologice. În 2003, Aurelia Vișinescu a fondat Domeniile Săhăteni împreună cu asociatul și vărul său prin alianță, Steve Cacenco. Este o admiratoare a vinului din Lumea Nouă, unde a călătorit și a văzut că „vinul se face cu inovație și cercetare științifică”. Promite că vinul apărut sub semnătura ei este „suflet, excelență, inovație”, nu „poveste perfectă, dulceagă sau înrădăcinată în tradiții inexistente”.

Crama

Opt milioane de euro au fost investiți la Domeniile Săhăteni, în zona Dealu Mare, pentru modernizarea și tehnologizarea cramei și pentru replantarea viei. Astăzi, crama are 82 de hectare de viță-de-vie în satele Săhăteni, Năeni și Fințesti și poate vinifica 1.000.000 sticle pe sezon prin două linii separate de producţie automatizate. Soiruile cultivate sunt românești - Fetească Albă și Neagră, Tămâioasă, și internaționale - Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon. La baza dealurilor sunt cultivate soiurile albe și Pinot Noir iar spre vârfuri sunt plantați strugurii roșii care se culeg târziu. Din 2010, compania a început să adopte pe toate etichetele sale numele fondatoarei Aurelia Vișinescu, cea mai cunoscută femeie din domeniul vinului din România.

Vinurile

Avem de-a face cu nu mai puțin de opt game de vinuri, cu concepte și stiluri de vinificație diferite, cu tehnici din Lumea Veche și din Lumea Nouă, cu loturi mici, începând de la 2.500 până la 20.000 de sticle. Gama Nomad e dedicată vinurilor pe care oenologul le-a creat sub influența călătoriilor în Lumea Nouă. Artisan este linia dedicată soiurilor românești, singure sau cupajate, specifice zonei Dealu Mare. Karakter reunește vinuri din soiuri internaționale, iar Anima, gama premium, este compusă din loturi limitate și este rezultatul celor mai buni struguri din anii excepționali. ETIKA este o gamă de vinuri premium disponibile în retail, exclusiv în magazinele Carrefour. Cele două vinuri încredințate, Etika Fetească Neagră și Etika Fume au fost premiate cu medalia de aur în anul 2020 în cadrul Concursului Internațional de Vinuri București (IWCB Vinarium). „Din dragoste pentru viile din Dealu Mare și respect pentru iubitorii de vin, am creat ETIKA, un vin complex și elegant cu o structură bine definită,” spune Aurelia Vișinescu. Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour la nivel național sau pot fi comandate online din aplicația Bringo, din secțiunea Deschidem Vinul Românesc.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.