Alira


Alira este o cramă-boutique de 80 de hectare, situată în Dobrogea, ce crede în respectul față de natură și prioritizează calitatea în detrimentul cantității, pentru a oferi experiențe premium clienților.


Povestea

Vinurile Alira se nasc pe malul Dunării, în viile din localitățile Aliman și Rasova. Tradiția viticolă a zonei a fost adusă în actualitate grație enologului francez Marc Dworkin, ce a intuit potențialul locului. Investițiile au fost realizate de către un vizionar pasionat de vinuri, omul de afaceri Dr. Karl Hauptmann, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Prin efortul combinat al celor doi, Alira creează vinuri pline de caracter, care păstrează amprenta terroir-ului local.

Crama

Dr. Karl Hauptmann își dorea o podgorie cochetă, iar astfel s-a îndrăgostit de dealurile însorite din Aliman. Însă găsirea acestui paradis a fost o întâmplare, întrucât prima suprafață cercetată s-a dovedit a avea prea multă sare în sol. Atenția enologului Marc Dworkin a fost esențială pentru crearea paradisului de la Aliman, întrucât talentul său pentru vinuri și experiența sa l-au ajutat să vadă potențialul acestui loc.

Vinurile

Strugurii sunt culeși și selecționați manual, având grijă ca boabele folosite să fie fără imperfecțiuni. Producția este normată la maximum 6 tone per hectar, deoarece se dorește obținerea unor vinuri puternice, aromate și savuroase, calitatea vinului fiind cea mai importantă. Vinurile sunt păstrate în barrique de stejar între 4 și 14 luni, în funcție de gamă și rezultatul dorit. Astfel iau naștere vinurile Alira, Clasic, Grand Vin, Flamma, Tribes și alte vinuri speciale.Vinurile din gama Alira sunt disponibile în magazinele Carrefour la nivel național, WineSquare online, pe carrefour.ro sau în Bringo, prin secțiunea Deschidem Vinul Românesc.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.