Vinaltus


După ce mai bine de 20 de ani Justin Urucu s-a ocupat de obținerea unor branduri celebre de vin, precum Soare, Prince Matei, Prince Mircea, Sirena Dunării sau UniQ, în anul 2015 a hotărât că a venit vremea să transmită toata priceperea și experiența lui printr-un proiect propriu în inima Olteniei sale dragi, pe dealurile Almăjului.


Povestea

Din 2010, Justin Urucu a început să pășească din ce în ce mai des pe meleagurile Almăjului, ascultând atât poveștile oamenilor, cât și liniștea dealurilor, îndrăgostindu-se de acest loc. Totul a început ca o provocare născută dintr-un vis amestecat cu pură pasiune, ceea ce i-a dat enologului puterea să persevereze și să transforme toate știința dobândită în zeci de ani în ceva palpabil. Astfel, acum cele aproximativ 9 hectare cultivate cu viță-de-vie reprezintă cheia potrivită pentru a deschise poarta către tot ce este mai autentic în această zonă viticolă binecuvântată, întrucât se știe că unul din elementele primordiale care definește orice vin este pământul. 

Crama

Plantațiile sunt amplasate pe dealurile din jumătatea nordică a județului Dolj, în localitatea Almăj. Acestea au o pondere de peste 60% soiuri autohtone și ocupă o suprafață de aproximativ 9 ha. Solurile din acest teritoriu sunt reprezentate de argile și pietrișuri în straturile superioare și de structuri calcaroase semicompacte în profunzime. Așezarea parcelelor este una favorabilă prin expoziție, dar și prin faptul că se află într-un „triunghi magic”, între râurile Jiu, Amaradia și Almăjel, care reușesc să creeze un microclimat favorabil prin curenții de aer formați. Astfel, întreaga zonă este termoreglată, iar plantele de viță-de-vie și strugurii parcurg perioade optime de dezvoltare, respectiv coacere. 

Vinurile

Vinurile cramei Vinaltus se împart în două concepte inedite. Primul este reprezentat prin vinurile din gama DEMETER i.u.s.o. (Iustin Urucu Super Oltenești), o premieră absolută în lumea vinurilor. Ediția cuprinde trei vinuri Demeter i.u.s.o., două cupaje roșii obținute din asamblarea unui soi de struguri românesc cu unul internațional și un cupaj alb obținut prin asamblarea a două soiuri românești și unul internațional. După ce iubitorii de vin au fost cuceriți de gama super premium Demeter i.u.s.o, crama a lansat linia de vinuri CORVUS i.u.s.r. (Iustin Urucu Super Românești), o gamă nouă, modernă, care cuprinde vinuri cu personalitate, obținute exclusiv din soiuri românești. Asamblajele au fost astfel gândite încât să poată exprima cât mai convingător potențialul soiurilor autohtone, dar și terroir-ul unde se nasc.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.