Villa Vinèa


Descoperă o cramă care păstrează autenticitatea Transilvaniei medievale la jumătatea distanței dintre Târgu Mureș și Târnăveni, în localitatea Mica, unde bogăția naturii se împletește armonios cu măiestria oamenilor, dând naștere unor vinuri speciale.


Povestea

Povestea Villa Vinèa a început în 2004 când Heiner Oberrauch a descoperit frumusețea și tradiția viti-vinicolă din Valea Târnavei Mici, într-una dintre călătoriile de afaceri spre Târgu Mureș, și a decis să investească într-o plantație de vie și să își dezvolte o cramă proprie. De-a lungul timpului, alături de oamenii de aici, Villa Vinèa a devenit un loc aparte, în care bogăția naturii se împletește armonios cu măiestria oamenilor, dând naștere unor vinuri cu caracter special.Vinurile sunt produse de o echipă specială din care fac parte Mihály Dénes, localnic pasionat de viticultură și de lucrurile bine făcute și oenologul italian Celestino Lucin, desemnat oenologul anului în Italia de către revista Gambero Rosso, în 2009.

Crama

Amplasată la jumătatea distanței dintre Târgu Mureș și Târnăveni, în localitatea Mica și cu o suprafață de 70 de hectare pe care sunt cultivate soiuri locale și internaționale de struguri (Sauvignon Blanc, Rheinriesling, Gewürztraminer, Kerner, Pinot Noir, Merlot, Zweigelt, Chardonnay, Fetească albă, Fetească albă și Fetească neagră), Villa Vinèa a construit o cramă specială, în formă de turn, o arhitectură care păstrează autenticitatea Transilvaniei medievale. Crama este gravitațională, iar terroir-ul favorabil face ca vinurile produse aici să fie rafinate și echilibrate. 

Vinurile

Vinurile sunt expresia unui terroir excepțional a cărui caracteristică deosebită este ceața care se așterne de-a lungull văii Târnavei Mici în diminețile de vară și toamnă și care, împreună cu diferențele mari de temperatură, încetinește coacerea strugurilor. Aceste caracteristici determină păstrarea aromelor soiurilor cultivate și a acidității în struguri, rezultând astfel vinuri aromate și savuroase, vinificate în sec.Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour la nivel național sau pot fi comandate online din aplicația Bringo, din secțiunea Deschidem Vinul Românesc.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.