Gramofon Wine


Muzica și vinul au avut dintotdeauna o relație excelentă. Muzicianul Marcel Pascu pariază pe această relație dovedită în timp și încearcă, la Dealu Mare, să facă vinuri autentice și armonioase.


Povestea

Saxofonistul Marcel Pascu, întors pe plaiurile de origine după o carieră muzicală care l-a dus prin toată lumea, nu putea să-și numescă domeniul viticol fără să facă apel la o metaforă muzicală. „Conceptul Gramofon Wine este de a transmite armonia vinului în cel mai simplu și natural mod”, sună ideea călăuzitoare a cramei.Marcel Vulpoi, al doilea asociat, este profesor la ASE și managerul unei firme de contabilitate și consultanță financiară, care mai întâi a avut Gramofon drept client.Gramofon Wine se găsește în zona Dealu Mare, în apropierea orașului Urlați, satul Moceşti, comuna Iordăcheanu. Oenologul cramei este Gabi Lăcureanu, dar Gramofon lucrează și cu tânărul oenolog din Suceava, Gabriel Dulaschi.

Crama

Marcel Pascu a început aventura atunci când a cumpărat un mic conac pe dealurile din Moceşti, înconjurat de zece hectare de pământ. Atât conacul, cât şi terenul făceau parte din Ferma viticolă nr. 9 Moceşti. De acolo a venit ideea de a începe o afacere cu vinuri și a replantat viţă-de-vie în jurul conacului.Podgoria de la Moceşti se întinde pe o suprafaţă de 25 de hectare, cu soiuri nobile de viță. Via a fost replantată începând cu anul 2009, cu ajutorul fondurilor europene dedicate programului de reconversie. Anul 2020 a fost anul în care s-a relansat producția la capacitate maximă.

Vinurile

În 2009, Pascu a plantat 4,3 hectare cu Merlot. Un an mai târziu a mai plantat 3,25 hectare cu Fetească Neagră, 3,25 cu Sauvignon Blanc şi alte trei hectare cu Fetească Regală. În 2011 a plantat 1,5 hectare cu Muscat Ottonel, iar în 2012 9,5 hectare de Chardonnay. La început a dotat crama cu 13 cisterne cu atmosferă controlată, cu o capacitate de stocare de 60.000 litri, în care a investit 100.000 de euro. Relația proprietarului cu muzica se regăsește din plin în felul în care sunt prezentate sticlele. Gama Virtuoz poartă etichete cu detalii de instrumente muzicale, în timp ce gama superioară, care poartă numele cramei, este descrisă de un butoi de vin din care iese difuzorul unui gramofon. Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour la nivel național sau pot fi comandate online din aplicația Bringo, din secțiunea Deschidem Vinul Românesc.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.