Domeniul Muntean


Unul dintre primii jucători de pe piața privată a vinului din România și-a lansat relativ recent propria casă de vinuri, cu o investiție serioasă la Dealu Mare și își rotunjește business-ul și cu ajutorul importurilor.


Povestea

Dan Muntean a lucrat peste 30 de ani în industria vinului din România și e cunoscut pentru faptul că cea mai mare parte a carierei sale a fost directorul general al companiei Halewood - actualmente parte a Alexandrion Grup, redenumită Iconic Estate. În anii 1990, Halewood devenise unul dintre principalii jucători de pe piață, deținând podgorii în Dealu Mare și Sebeș-Apold, un centru de vinificare a vinurilor spumante la Azuga (Rhein) și un combinat pentru prelucrarea strugurilor în Ploiești. În 2017 Dan Muntean și-a fondat propria companie, Domeniul Muntean, care are în proprietate 70 de hectare de viță-de-vie la Dealu Mare. Cunoscutul sommelier Marius Bratu este directorul de vânzări și marketing companiei. 

Crama

Valoarea investiţiei în Domeniul Muntean este estimată la 2,5 milioane de euro. Brandingul vinurilor este gândit în jurul mitologiei românești, vinurile lansate până acum având nume culese din basmele populare. Zmeul Zmeilor (Cabernet-Merlot-Negru de Drăgășani) și Zâna Zânelor (Fetească neagră) sunt, până acum, vârfuri de gamă. Urmează Sânziana (Chardonnay) și alte nume din povești.Dincolo de producția proprie, compania se ocupă de un portofoliu considerabil de importuri, de peste 70 de branduri de vin de la producători din toată lumea.

Vinurile

Via a fost plantată în 2004, astfel că domeniul a putut să lanseze prima gamă de vinuri proprii din primul an de activitate: Zâna Verde, Zâna Roză și Zâna Purpurie. Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour la nivel național sau pot fi comandate online din aplicația Bringo, din secțiunea Deschidem Vinul Românesc.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.