Domeniile Bohotin


Domeniile Bohotin este noua identitate comercială a fostei companii Bucium 1949, combinatul viti-vinicol de lângă Iași. Etichetele sticlelor apărute după privatizarea din 2003 au trădat o despărțire deloc ușoară de trecut, dar noua direcție semnalată de schimbarea de nume și de etichete e una contemporană.


Povestea

Oficial, combinatul Bucium s-a deschis în 1949, iar în anii 1970 - 1980 societatea avea în exploatare 1.050 de hectare de viță-de-vie, pe Podișul Moldovei. Agroindustriala Bucium SA, a fost preluată prin privatizare de antreprenorul Daniel Panaite în anul 2003. Astăzi are în exploatare 250 de hectare de vie pe rod din care 100 îi aparțin, restul fiind luate în arendă.

Crama

Incepand cu 2017, folosind fonduri europene, compania-mamă derulează un program de plantare de vii în zona Bohotin, Cozmești, Mosna, cu scopul declarat de a deveni cel mai mare producător de Busuioacă de Bohotin din România. Alte două proiecte europene finanțează modernizarea laboratorului și activități de marketing. La Bohotin s-a început de asemenea construcția unui nou combinat de vinificație, în apropierea plantațiilor, pentru a procesa strugurii într-un în timp cât mai scurt - un aspect critic în păstrarea intactă a aromelor din strugurii proaspăt culeși.La Agroindustriala Bucim se produc vinuri liniștite, vinuri spumante și rachiuri din fructe și subproduse vinicole. Pentru creșterea vânzărilor, compania se bazează pe o rețea proprie de magazine, dar și pe un departament de distribuție.

Vinurile

În podgoria aflată la 20 de kilometri de Prut, solul este de tip cernoziom și argilos brun-roșcat, iar clima este temperat continentală. Soiurile plantate sunt mai ales autohtone - Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Regală, Fetească Neagră, dar și internaționale - Aligote, Muscat Ottonel, Merlot. Mai nou, au fost adăugate portofoliului Cabernet Sauvignon și Busuioacă de Bohotin, iar acum compania produce singura Busuioacă din România care are Denumire de Origine Controlată Bohotin.Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour din regiunea Moldova, în hipermarket-urile din Băneasa și Corbeanca sau pot fi comandate online din aplicația Bringo, din secțiunea Deschidem Vinul Românesc

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.