Crama Măcin


Pe meleaguri dobrogene, într-un tărâm desprins din timpuri de mult uitate, ia naștere un vin cu o mie de definiții, o mie de arome și o mie de interpretări, deoarece asemenea unei povești, el este perceput diferit de fiecare persoană. Acesta este vinul Casei Măcin, un vin ce din 2011 își spune povestea inclusiv pe mesele Casei Regale a României.


Povestea

O afacere care a început cu un gând și a fost crescută cu pasiune, Crama Măcin a fost înființată în anul 2002 cu scopul de a face vinuri fine care îmbogățesc gustul și sufletul celui ce îl degustă, o licoare care să desfete până și gusturile fine ale zeilor Olimpului. Pasiunea pentru vin este combinată cu tradiția locului și alături de sentimente puternice de armonie, familie și sărbătoare, creează „arta” vinului de Măcin. 

Crama

Domeniul cramei dispune de 300 de ha de viță de vie, rezultatul colaborării fructuase cu pepiniere renumite din Italia și Franța, situată în zona Cerna și dealul Carcaliu. Temperatura și razele soarelui ce scaldă pământul dobrogean lucrează în armonie alături de oenologii cramei pentru a crea gustul vinului din Măcin. Centrul de vinificație are o capacitate de 2.300 de tone, unde vinurile albe, roșii și rose se bucură de admirația oaspeților cramei, dar și a celor ce preferă să îl savureze acasă alături de cei dragi sau sărbătorind cu prietenii și apropiații.

Vinurile

Vinurile Cramei Măcin s-au bucurat de succes și apreciere, atât la noi în țară cât și peste meleaguri, cucerind gusturile somelierilor de pretutindeni. Pe meleagurile cramei sunt cultivate soiuri diverse precum Aligoté, Fetească Regală, Riesling sau Sauvignon, care prin tehnologii moderne, de ultimă generație, se transformă în vinuri fine ce transpun perfect prin gust povestea și dedicarea tuturor oamenilor implicați în arta creării vinurilor cu tradiție din Dobrogea. Printre vinurile cramei se numără Renatus, Curtea Regală, Tres Rosae, Pelegrin și Trei Brațe, care sunt savurate inclusiv de membrii Casei Regale a României. Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour din regiunea Dobrogea, în hipermarket-urile din Băneasa și Corbeanca sau pot fi comandate online din aplicația Bringo, din secțiunea Deschidem Vinul Românesc sau din secțiunea WineSquare, pe carrefour.ro.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.