1000 de chipuri


Într-o lume a vinului plină de chateau-uri, domenii și alte nume celebre, crama 1000 de chipuri nu vrea să producă milioane de sticle, ci fericire pe chipul câtorva oameni.


Povestea

Povestea cramei a început în 2007, atunci când au avut loc primele pregătiri pentru plantarea butașilor de viță-de-vie în podgoria Fințești-Năeni din zona Dealu Mare. Pentru crama 1000 de chipuri, vinul este cu adevărat o plăcere, analiza lui fiind plină de subiectivitate. Vinurile românești nu trebuie să se asemene celor din Bordeaux, Burgundia sau Toscana – țara noastră are alt climat, alt pământ, alți oameni. Cu toate acestea, putem realiza vinuri deosebite, vinuri care se asociază în general cu prietenii, dar care pot fi degustate și de unul singur. 

Crama

Domeniul cramei însumează astăzi peste 63 de hectare, cu următoarele soiuri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz (Syrah), Cabernet Franc, Fetească Neagră, Fetească Albă, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească. Solurile calcaroase, caracterizate prin argilă, nisipuri fine și pietriș, altitudinea de 350 m și poziționarea geografică sunt doar câteva aspecte care asigură crearea unor vinuri deosebite.

Vinurile

Vinificația în sine este atât știință, cât și intuiție, pasiune. În fiecare an strugurii sunt diferiți, clima este diferită, vinurile evoluează în mod diferit, chiar și fără intervenția umană. Procesul de vinificație este dedicat revelării personalității varietale a fiecărui soi, în condițiile oferite de zona Fințești din Dealu Mare. Vinurile albe sunt obținute prin fermentarea la rece a musturilor, limpezite în prealabil prin decantare gravitațională, tocmai pentru a reține prospețimea și aromele caracteristice soiului. În cazul vinurilor roșii, se practică o macerare-fermentare timp de 3-4 săptămâni la temperaturi între 20 și 28 grade Celsius pentru o extracție optimă a culorii, aromelor și taninilor.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.