De 1 decembrie, oriunde am fi, deschidem un vin românesc

Povestea vinului românesc a început acum câteva mii de ani. Este o poveste despre gustul oltenesc, despre pământul moldovenesc, despre soarele dobrogean, despre răcoarea din Ardeal. E o poveste despre ce a fost, dar, mai ales, e o poveste despre tot ce ar putea să fie. Este povestea viticultorilor care fac artă din pasiunea lor pentru vin ca noi să ne bucurăm atunci când sărbătorim momentele speciale. Să începem cu 1 Decembrie și sărbătorile de iarnă și să Deschidem Vinul Românesc acasă și oriunde în lume.

Află mai multe

Vinul românesc și-a făcut loc în inima New York-ului în ajunul Zilei Noastre Naționale

Am dus povestea vinului românesc dincolo de ocean pentru ca experții și iubitorii de vin internaționali să-i afle istoria și să aprecieze vinurile românești.

În parteneriat cu The Iconic Estate, parte din grupul Alexandrion, și cu sprijinul Avincis, La Sapata și Domeniile Averești, sub egida Deschidem Vinul Romanesc, am organizat cu ocazia Zilei Naționale a României un eveniment inedit găzduit de Marinela Ardelean, în 30 noiembrie, la AVRA Madison Estiatorio din New York. Jurnaliști, experți internaționali, importatori, autorități din Statele Unite sau reprezentanți ai Consulatului român în SUA au degustat 6 vinuri produse exclusiv din soiuri autohtone dintre care 3 sunt disponibile Exclusiv în magazinele Carrefour, celelalte 3 fiind disponibile în secțiunea Premium.

Ce ne transmite Marinela Ardelean, expert internațional de vin, ambasador al programului Deschidem Vinul Românesc și gazda evenimentului de la New York

„România este cu adevărat o comoară ascunsă atunci când vine vorba de vin, iar soiurile bune și valoroase cultivate de solurile românești sunt prea puțin cunoscute de straini. Mă bucur enorm că, împreună cu Carrefour Romania, prin programul Deschidem Vinul Romanesc, și The Iconic Estate al Alexandron Grup am reușit să introducem publicul american în povestea spectaculoasă a vinului românesc, chiar în ajunul Zilei Naționale.

Expunerea vinurilor și soiurilor românești la New York aduce încredere, încurajare, dar și o provocare întregii industrii producătoare de vin din România.


Producători și importatori deopotrivă și-au exprimat dorința de a participa la aceasta actiune precum și la viitoarele noastre acțiuni pentru că avem o abordare profesionistă, elegantă și pertinentă. Este o disperată nevoie de inițiative care să promoveze vinul românesc și totodată, România.

Ce soiuri am ales sa ne reprezinte?

Pe lângă Fetească Neagră, port drapelul soiurilor autohtone, am “pariat” pe soiuri rare, dar cu un potențial extraordinar, cum ar fi Negru de Drăgășani, cultivat în total pe doar 27 hectare. Lor și se alătură la New York experiențe senzoriale unice în pahar, precum Busuioaca de Bohotin, Băbeasca Neagră și Tămâioasa Românească. 3 vinuri sunt disponibile exclusiv la Carrefour prin programul Deschidem Vinul Românesc, celelalte 3 fiind disponibile în secțiunea premium.”

Campania de Promovare

O serie de mesaje au apărut pe ecranele din Times Square care au pus în valoare unicitatea vinurilor curatoriate de Carrefour și a soiurilor autohtone: de la Negru de Drăgășani, cultivat pe o suprafață de doar 27 ha, reprezentand ⅓ din Central Park, până la Fetească Neagră, vedeta soiurilor românești.

În România, o serie de personalități locale s-au alăturat inițiativei și de Ziua Națională a României au deschis un vin românesc dintre cele degustate în ajun la New York, printre care Alexandru Abagiu, Silviu Țolu, Lili Sandu, Alice Cavaleru, Gabriela Atanasov, Diana Enciu, Alina Tănasă și mulți alții.

Inițiativa Deschidem Vinul Românesc de la New York are și scopul de a transmite un mesaj românilor de pretutindeni: De 1 Decembrie, pe masa fiecărui român merită să fie un vin românesc!

Din media

Apariții

Twitter

#InfamouslyRare

Tweets

#InfamouslyRare