Bine ai venit
pe harta vinului bun!Francezii o știu. Culmea, noi încă nu.
Așa-i dacă ne-a trebuit vin bun, ne trezim cu ei pe cap să ne spună ce și cum.

Apasă pe sticle și urmărește episoadele
Străin cu Vinul din fiecare regiune.

MUNTENIASomelier Frédéric Vigroux și Chef Vincent Lointier își încep show-ul în Muntenia, la masa de Crăciun. Sunt îndrăgostiți de vinul românesc. Doar că Dan Badea apare din senin... invitat și nu prea. Vezi cum tensiunea din cramă se ridică mai ceva ca aburul cozonacilor.

Crame


Sunt multe crame cu vin de cea mai bună calitate chiar în regiunea ta. E timpul să afli despre ele.

Vinuri


Cu toții suntem datori să încercăm soiurile românești locale cel puțin o dată. A doua oară va veni de la sine. Află despre fiecare aici!

Comandă-le online prin Bringo și carrefour.ro sau alege-le din magazinele Carrefour.

Misiune

Dan Badea


Dan Badea este un veteran al scenei de comedie din România. Deși iubește vinul, altul e viciul lui - să nu ia nimic prea în serios și să le strice programul celor care fac asta, evident, în glumă. Are suficientă experiență încât să știe puțin din orice, iar când vine vorba de vinuri românești, nimeni nu este mai avizat decât el în Muntenia. Cel puțin în imaginația lui.

Somelier Frédéric Vigroux


Vigroux trăiește pentru vinurile bune. Sticlele, etichetele, paharele și strugurii sunt tabloul vieții lui. Singurul lui regret? Că nu a venit să încerce mai devreme vinul românesc. Cel puțin asta ne dă de înțeles de fiecare data când deschide o sticlă nouă. Dacă el ne apreciază vinul atât de mult, ar trebui s-o facem și noi, nu?

Chef Vincent Lointier


Chef Lointier are două mari talente: să aleagă vinul pentru orice mâncare și mâncarea pentru orice vin. Nu degeaba face echipă cu Vigroux, cei doi se completează perfect. Din experiența lui, un pairing bun este cel care te face curios. Având în vedere traseul la care s-a înhămat prin România, pare că fiecare pahar trezește ceva în simțurile lui. Deci, să-l urmărim cu atenție la fiecare pas.

Ce este Străin cu Vinul?

Show-ul online prin care francezii ne arată cât de bine ne știu vinul. Ei vor să promoveze vinurile bune și să-i dea românului ce-i al românului: propriul lui vin bun, de-aici de lângă casă. Ce n-au luat ei în calcul e fix ce ne face pe noi români: vorbele, obiceiurile, mândria și felul nostru pe alocuri încăpățânat de a face lucrurile.

Pe traseu, francezii s-ar putea să calce pe coadă câteva orgolii personale care să le strice meciul. „Ne învață francezii pe noi despre ce avem noi bun? No, merci!”.

S-ar putea să nu le iasă. Sau poate ne vor convinge și ne bucurăm împreună de vin. De vinul NOSTRU românesc, care e atât de bun.

Ce se întâmplă când un connoisseur entuziast întâlnește un localnic sceptic? Vezi în fiecare episod!

Întâlnire cu vinul

Francezii vor să ne învețe pe noi despre vinul nostru. Ce părere ai de asta?

Te bucură sau te înfurie?

Ce le-ai spune dacă ai fi tu cu ei la masă?

Scrie-ne mai jos mesajul tău pentru Chef Vincent Lointier și Somelier Frédéric Vigroux și poți câștiga prin tragere la sorți un pachet complet cu vinuri din regiunea ta, ca să vezi de unul singur dacă au sau nu dreptate când ne spun cât e de bun.


Concursul a luat sfârșit și mesajele voastre au ajuns la francezi. Mulțumim pentru participare! Până la episodul următor, bucurați-vă de vin bun, românesc.