Urmărește drumul francezilor prin regiunile viticole și vezi aventurile din fiecare episod.

Explorează harta
cu mouse-ul

Dă tap și explorează hartaDESPRE DRAGOSTE & VIN

Vinul potrivit la momentul potrivit e dragoste curată. Află cum îl alegi. - I - PRIMA ÎNTÂLNIRE Dragoste la prima degustare
Vinul potrivit la momentul potrivit e dragoste curată. Află cum îl alegi. - I - PRIMA ÎNTÂLNIRE Dragoste la prima degustareCe vin alegi pentru prima întâlnire? Cu Busuioacă de Bohotin surprinzi și cele mai sofisticate gusturi. Este un vin elegant, seducător, plin de viață, care se lasă descoperită treptat – perfect pentru o seară specială.

- II - MUTAREA ÎMPREUNĂ Voi doi și-un vin
- II - MUTAREA ÎMPREUNĂ Voi doi și-un vinV-ați mutat împreună. Ce urmează? Nimeni nu știe. Însă știm ce vin merge la fix: Mysterium Pinot Noir. Fructe de pădure, petale de trandafiri, ciocolată albă și prospețime din plin – un vin echilibrat și vesel.

- III - ÎMPĂCAREA Vinul care vă (re)aduce împreună
- III - ÎMPĂCAREA Vinul care vă (re)aduce împreună


Legenda spune că au existat ierni când se deszăpezea drumul către Viena doar pentru ca acest vin să ajungă la curtea regală. Aromată și complexă, Ediţie Limitată Cadarcă este dovada că atunci când iubești, nimic nu-ți stă în cale.

LoveWine Square

NU AI TIRBUȘON?

Avem soluții. CÂND NU AI TIRBUȘON,
DAR AI O PERIUȚĂ DE DINȚI
ȘI UN PIC DE FORȚĂ.

Dacă nu poți scoate dopul de plută, împinge-l – e cea mai simplă și sigură metodă.

Așază sticla de vin pe o suprafața plată și stabilă, iar apoi poziționează periuța de dinți perpendicular pe dopul de plută (poți folosi și o lingură de lemn, șurubelniță sau orice alt obiect îngust). Fixează bine sticla și împinge cu forță dopul în interior. După ce o deschizi, toarnă vinul cât mai repede într-un decantor sau în pahare.

CÂND NU AI TIRBUȘON,
DAR AI O CHEIE ȘI UN PIC
DE ÎNDEMÂNARE.

Tot ce trebuie să faci este să introduci cheia în dopul de plută, în diagonală. Apoi rotește-o ușor în timp ce tragi dopul în exterior. Dacă nu ai o cheie destul de ascuțită, folosește un cuțit cu lamă îngustă: așază sticla de vin pe o suprafață plată și stabilă, infinge cu grijă cuțitul în dopul de plută (perpedincular pe dop), apoi răsucește cuțitul și trage-l în exterior în același timp.

Tu cum deschizi sticla de vin când nu ai tirbușon? Spune-ne metoda ta într-un comentariu și poți câștiga vinurile din acest episod.
Regulamentul concursului e disponibil aici.

MISIUNE

Cinstim vinul
ROMÂNESC

INVITAȚI

Marinela Ardelean

Marinela Ardelean

Wine expert, specialist și degustător de vin, Marinela este îndrăgostită iremediabil de vinurile românești. Mai este și autoarea a cinci cărți premiate și face parte din elita experților mondiali în vinuri și șampanie. Iar acum are o nouă provocare – să facă un pairing special. Despre ce e vorba? Vezi episodul și află.

Mircea Radu

Este connoisseur în relații și un romantic incurabil. Puțini știu însă despre dragostea lui pentru vinurile românești. Cum se împacă cele două? Mircea Radu ne explică în noul episod.

Mircea Radu

GAZDE

Dan Badea

Dan Badea

Misiunea lui este să facă oamenii să râdă. Și reușește asta cu ușurință, fiind printre cei mai apreciați actori de stand-up comedy de la noi. Doar că acum mai are o misiune: să-i ajute pe francezi în demersul lor de a convinge românii că vinurile noastre sunt formidabile.

Somelier Frédéric Vigroux

Frédéric este ”crème de la crème” în materie de experți în vin, fiind profesor la o prestigioasă instituție de educație enologică în Paris, consultant și chiar antreprenor pe piața vinurilor. Și e topit după vinurile românești. Mai mult decât majoritatea românilor, chiar. Lucru pe care vrea să-l schimbe.

Somelier Frédéric Vigroux

Chef Vincent Lointier

Chef Vincent Lointier

Din Normandia natală și până în Clujul pe care acum îl numește ”acasă” a fost un drum presărat cu multă mâncare bună. Gătită de el, uneori chiar în restaurante cu stele Michelin. Acum are propriul lui restaurant și școală de bucătari, unde s-a familiarizat și cu bunătățile noastre. Și pentru că dragostea pentru vin trece prin stomac, e pregătit să arate românilor ce să pună în pahar în funcție de ce au în farfurie.

VEZI ȘI