Serve


„Fiecare vin pe care îl facem este o declarație ce se înnoiește recoltă după recoltă, păstrând însă întotdeauna sensul de la care a început povestea noastră, acum 30 de ani: respectul pentru vie, pentru oamenii ei și pentru cei ce iubesc vinul.” Mihaela de POIX – Proprietar SERVE


Povestea

Crama SERVE a fost înființată în anul 1994 de către contele Guy de POIX și soția sa, Mihaela, cu o investiție personală inițială de 500.000 euro. Dar nu numai: Guy, cu experiența acumulată în domeniul familial Peraldi din Corsica, dar și cu genealogia legată de șampania Piper-Heidsieck, a adus și expertiza oenologică în producerea de vinuri franțuzești. 

Crama

Domeniul este situat la 80 de km de București, în zona viticolă Dealu Mare - comuna Ceptura și este primul domeniu cu capital privat din anii ’90. Astăzi, investiția în România depășește 3.5 milioane de euro pentru o producție de 600.000 sticle anual. O parte importantă din vinurile SERVE pleacă către export, fiind apreciate de către consumatorii din Canada, SUA, Belgia, Germania, Elveția și Franța. 

Vinurile

Din cele 10 soiuri de struguri plantate pe 66 de hectare de podgorie, oenologul Aurel Rotărescu  a creat 30 de sortimente de vin premiate cu peste 190 de distincții internaționale. Pionieră a viticulturii private postdecembriste, Crama SERVE se mândrește cu primul roze sec românesc, cu primele vinuri care asociază soiurile autohtone celor internaționale și cu primul Cuvée românesc - Cuvée Charlotte.  Prioritatea cramei SERVE a fost de la început calitatea vinurilor și grija față de natură, motiv pentru care crama folosește dintotdeauna fertilizarea organică, țintește spre eliminarea totală a erbicidelor, folosește rațional pesticidele și fermentează vinurile fără adaos de dioxid de sulf. 

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.