Negrini


Crama Negrini situată în Podgoria Drăgășani își propune prin vinurile sale să reinventeze atât tradiția, cât și popularitatea locului. Proprietatea înființată în 2006 este izolată pe un vârf de deal, o poziționare benefică culturii viței de vie.


Povestea

În 1990, Casa de Vinuri Negrini a cumpărat fosta proprietate a generalului Teodrini, ilustru personaj în istoria interbelică a României, proprietate cu amprentă istorică din podgoria Drăgășani. Crama Negrini a fost înființată câțiva ani mai târziu, în 2006, și are o suprafață de 10 ha, dintre care 7 ha sunt plantate cu viță de vie. „Moștenind acestă prorietate, am hotărât să duc mai departe tradiția familiei, să creez o cramă, un vin, un nume în memoria părinților mei.” - Cristina Viorica Negrini Gheorghe, fondatoarea Casei de Vinuri Negrini.Simbolul Negrini, Balerina, a fost ales ca simbol al eleganței, bunului gust, dar și ca amintire a unei povești de dragoste dintre predecesorul Casei de Vinuri și o balerină din Italia. Vinurile imbuteliate aici sunt simbolul dorinței, pasiunii, al dragostei. 

Crama

Crama este situată în mijlocul proprietății de la Drăgășani, alături de un conac. Aici, Casa de Vinuri Negrini are replantată via cu soiuri precum Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Negru de Drăgășani. Tot aici are loc și procesul de vinificație, iar crama este una modernă, care asigură toate condițiile tehnice necesare, dotările fiind de generație nouă, tocmai pentru a urmări obținerea unor vinuri de înaltă calitate, reprezentative pentru cramă.

Vinurile

Cele 7 ha de vie s-au replantat între 2007 și 2009, iar fiecare sticlă de vin are povestea ei, ghidată de soiul din care a fost creată. Sauvignon Blanc marchează culesul la răsăritul soarelui, pe răcoare, pentru a-i păstra aromele, Feteasca Regală se culege selecționat și se urmărește atent fermentația alcoolică, iar Negru de Dragășani, Merlot și Cabernet Sauvignon se culeg în două tranșe: una pentru rose și a doua la maturarea deplină a fiecărui soi.Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour din regiunea Oltenia, în hipermarket-urile din Băneasa și Corbeanca sau pot fi comandate online din aplicația Bringo, din secțiunea Deschidem Vinul Românesc sau din secțiunea WineSquare, pe carrefour.ro.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.