Licorna Winehouse


De la îngrijirea viței de vie, la alegerea strugurilor potriviți pentru vin și în final, la vin, totul se întâmplă cu profesionalism la domeniul Licorna Winehouse. Numele de Licorna provine de la animalul mitologic cu puteri miraculoase: vindecă bolile, curăță răul și dă viață. Deși Licorna nu a fost întâlnită niciodată, vinul care-i portă numele, odată degustat, își lasă amprenta în memoria iubitorului de vin.


Povestea

Crama, așa cum poate fi admirată în prezent, a fost deschisă în 2013, însă locul s-a îmbogățit de poveste mulți ani înainte ca Licorna să fie o inspirație pentru nume. Localnicii spun că, în urmă cu mai bine de 100 de ani, soții Nicolae și Elena Nicolau au hotărât să-și construiască o cramă pe acest loc. Nicolae Nicolau îl visase pe domnitorul Constantin Brâncoveanu care îi cerea să clădească o cramă unde să facă un vin negru  precum cocoșul din curtea acestuia. Vinul negru solicitat de domnitor se face și în prezent, iar crama pare să fi rămas pe tărâmul basmelor.

Crama

Conacul ce face parte din complexul Licorna Winehouse a aparținut familiei Nicolau și reprezenta pentru aceștia locul unde își înnobilau producția de struguri pe care o realizau în timpul anului. Centrul de vinificație a fost construit în 2013, cu o capacitate de prelucrare a strugurilor de 150 tone anual. Este echipat cu tehnică de vinificație de ultimă generație, iar accentul este pus pe vinificația vinurilor roșii. Strugurii albi din parcelele ce dețin soiuri valoroase, care pot ajunge la valoarea maximă de calitate în unii ani, sunt de asemenea prelucrați în vase de lemn de stejar franțuzesc. 

Vinurile

Astăzi, la maturarea vinurilor participă 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar, împreună cu trei budane destinate catifelării vinului roșu, de 2.000 și de 3.000 de litri. Vinurile proaspăt îmbuteliate beneficiază de o perioadă de învechire de minimum două luni înainte de a ajunge pe piață. Depozitul de produse integrează aproximativ 100.000 sticle de. Plantarea soiurilor în domeniul Licorna Winehouse s-a realizat în urma unui studiu al potențialului viticol și enologic al zonei. Astfel au fost alese cele mai bune clone de Tămâioasă românească, Fetească albă, Sauvignon blanc, Fetească neagră și Merlot.Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour la nivel național sau pot fi comandate online din aplicația Bringo, din secțiunea Deschidem Vinul Românesc.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc




Descoperim vinurile românești în mod responsabil!




Continuă



Ne pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.