Un domeniu cu un trecut strâns legat de monarhia românească a fost readus la viață de un antreprenor cu experiență în agricultura din Oltenia, cu o investiție serioasă și o mână de ajutor din partea unor specialiști din Franța.
Domeniul Segarcea a fost unul dintre cele douăsprezece domenii date în administrare Casei Regale, în 1884, pentru a susține financiar Casa Regală, dar și pentru a răspândi noile tehnici agricole ale vremii. Între 1906 şi 1908 a fost construită crama, care utiliza tehnica de vinificare gravitaţională. După al doilea război mondial, IAS Segarcea rămâne în conștiința publicului datorită rezervelor de „cognac de Segarcea”. În 2002, Mihai Anghel, un om de afaceri din domeniul agriculturii din Oltenia preia compania, defrișează viile vechi și replantează, timp de opt ani, vii pentru vinuri de calitate. Ghislaine Guiraud, consultant și oenolog francez de la Universitatea din Montpellier dă direcțiile acestei replantări și o aduce la cramă pe Tatiana Burusciuc, cea care se ocupă de cea mai pare parte din producția vinului. În 2017 Ombeline Pages se alătură Domeniului, în rol de consultant oenolog.
Plantația de 270 de hectare a fost complet refăcută începând din 2005, iar restaurarea cramei s-a făcut prin extinderea clădirii inițiale de la 1.000 la 10.000 de metri pătrați, păstrându-se modelul arhitectural al cramei vechi și tehnica de vinificație gravitațională, dar cu adăugarea de tehnologii moderne (cisterne, vinificatoare, prese pneumatice, linii de îmbuteliere). În 2010 Domeniul Coroanei Segarcea este primit în rândul furnizorilor oficiali ai Casei Regale a României.
Terroirul cu sol aspru și soare arzător de pe ultimele dealuri care se întind înainte de Dunăre, la sud de Craiova, cu subsol din calcar, peste care s-a suprapus un strat de cernoziom, favorizează cultivarea soiurilor de struguri negri, accentul căzând în cazul soiurilor albe pe struguri aromatici. 60% din suprafață este destinată soiurilor negre, 10% soiurilor aromatice și 30% celor albe. Strugurii de Viognier, Marselan, Touriga Nacional sau Tămâioasă Roză sunt printre raritățile domeniului, și chiar ale țării. Colecțiile de vinuri au nume care trimit la trecutul regal al domeniului sau la trecutul glorios al zonei: Principesa Margareta, Minima Moralia, Vardo, Marama, Elite, Prestige.