Domeniile Urlați


În podgoria Dealu Mare, tehnologia este la ea acasă, alături de natură. Într-o regiune cu o tradiție de aproape 500 de ani, Domeniile Urlați au îmbrățișat inovația și i-au făcut loc la fiecare pas, de la culesul strugurilor și până la procesul de vinificație și îmbuteliere. Aflându-se la aceeași latitudine cu podgoriile din Bordeaux, Domeniile Urlați produc vinuri ce provin din cele mai bune soiuri aromate și semiaromate.


Povestea

Domeniul Dealu Mare Urlați redă strălucirea de odinioară zonei și reînvie crama în 2007 cu utilaje noi și dorință de a evolua, de a crea vinuri pline de imaginație și arome unice. Claudiu Porumb, oenologul cramei, a luptat pentru visul de a onora acestă meserie prin excelența timp de 22 de ani, iar vinul de la Urlați nu este o excepție. Chiar dacă povestea companiei este una scurtă, recent apărută pe piața vinurilor, povestea Domeniilor Urlați este una plină de tradiție și bun gust.

Crama

Pentru cele 110 hectare de vie aflată în regiunea Dealu Mare, investiția în tehnologizare și replantare a ajuns la aproximativ 4 milioane de euro. Regiunea este cunoscută pentru importanța viticolă de sute de ani și asigură soiuri variate, care oferă posibilitatea de a experimenta și a îmbutelia mereu cele mai bune vinuri. Toate acestea însă nu ar fi posibile fără ajutorul echipei de experți, formată din oenologi și ingineri viticultori.

Vinurile

Vinurile Urlați sunt premiate la nivel național și internațional pentru aromele lor memorabile, create pentru a aduce un strop de imaginație și efervescență într-o piață tradițională. Portofoliul este construit în jurul vinurilor premium, aspect ce se reflectă în calitatea tuturor produselor, inclusiv pentru domeniul ospitalității și pentru retail. Soiurile cultivate aici sunt: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon. Un produs aparte, care leagă tradiția locurilor cu prezentul este Pelinul de Urlați, fiind cel mai cunoscut produs de acest tip din România. Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour la nivel național, WineSquare online, pe carrefour.ro sau în Bringo, prin secțiunea Deschidem Vinul Românesc.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.