Un antreprenor ambițios și cu viziune a costruit la Tohani, în ultimii 17 ani, o afacere din care nu lipsesc evocarea tradițiilor, tehnologile moderne, atenția pentru viitor și, mai ales, vinurile memorabile.
Domeniile Tohani își construiesc povestea pe tradiția viticolă atestată dinainte de 1800, pe asocierea cu figura romantică a principelui Nicolae, care a avut o moșie la Tohani și apoi pe construcția, după 1948, a unei crame în asociere cu specialiști din Bordeaux. Aceasta devenită muzeu încă adăpostește peste 100.000 de sticle de vinuri de colecție.În 2003, Virgil Mândru privatizează compania din Comuna Gura Vadului, Prahova și începe să o modernizeze, în primul rând prin retehnologizare și replantări. Povestea acestui domeniu nu e însă exclusiv legată de trecut. În ultimii ani, Albertus Van Der Merwe, un oenolog din Africa de Sud, a devenit starul companiei, după ce i s-a alăturat maestrului oenolog Ion Marin.
Domeniile Tohani administrează o suprafață de 500 hectare, dintre care 366 de hectare de viță-de-vie cu rod, au o cramă modernă, sală de degustare, cramă turistică și restaurant. În ultimii ani, pe unul dintre platourile din podgori a fost găzduit un festival de toamnă, cu vin, un apus spectaculos și muzică live. Cu o cifră de afaceri estimată la 15 milioane de euro anual, Domeniile Tohani sunt unul dintre jucătorii importanți din industria vinurilor. Din 2013 firma are onorantul titlul de furnizor al Casei Regale. Proprietarul Virgil Mândru deține, de asemenea, și brandul de ape minerale Cheile Bicazului.
Aflat în mijlocul regiunii Dealu Mare, domeniul se întinde pe șapte dealuri însorite, cu sol brun roșcat de pădure. Soiurile cultivate sunt Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir, Fetească Neagră, Busuioacă, Fetească Albă, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Muscat Ottonel, Pinot Gris, Riesling Italian, Sauvignon Blanc şi Chardonnay.Etichetele domeniului poartă nume cunoscute de multe categorii de public: Maestro, Flori de Gheață, Siel (vinul de autor al lui Albertus Van Der Merwe), Domeniile Tohani, Sânge de Taur, Flori de Gheață, Principele Radu, Moșia de la Tohani, Princiar, ARUM, Wine Chocolate, Apogeum. Despre acesta din urmă, obținut în amfore de ceramică și premiat pe trei continente, fondatorul domeniului spune: „Acum 15 ani, când mi-am propus să fac cea mai bună Fetească Neagră, lumea se uita la mine ca la un nebun romantic. (...) Azi, semnez cu o bucurie imensă Apogeum, o Fetească Neagră ajunsă la a cincea ediție, creată în inima Dealului Mare, dintr-o vie veche de peste 50 de ani.”