- ROSU
SEC | FETEASCĂ NEAGRĂ
Pairing: fripturi și sosuri bogate.
Soiul port-drapel al României capătă o forţă aparte în podgoria de la Sâmbureşti, câştigând densitate şi complexitate. Are arome etajate şi seducătoare de fructe negre, prune uscate, magiun cu mieji de nucă, ciocolată și piper, într-un ansamblu rotund şi elegant. Gustul este catifelat, cu taninuri moi, topite, cu o aciditate vie, care îi dă „zvâc”, şi un final lung, dominat de fruct şi condimente. Poate fi consumat alături de fripturi și preparate în sosuri bogate, la o temperatură de 18-20 °C.
- ROSU
SEC | FETEASCĂ NEAGRĂ
Pairing: fripturi și sosuri bogate.
Soiul port-drapel al României capătă o forţă aparte în podgoria de la Sâmbureşti, câştigând densitate şi complexitate. Are arome etajate şi seducătoare de fructe negre, prune uscate, magiun cu mieji de nucă, ciocolată și piper, într-un ansamblu rotund şi elegant. Gustul este catifelat, cu taninuri moi, topite, cu o aciditate vie, care îi dă „zvâc”, şi un final lung, dominat de fruct şi condimente. Poate fi consumat alături de fripturi și preparate în sosuri bogate, la o temperatură de 18-20 °C.