Crama Viișoara


Una dintre cele mai noi crame din România, Viișoara pare că nu are timp de pierdut. Fondatorul ei are experiență de o viață în agricultură, viticultura venind ca o completare firească lângă celelalte culturi. Gama de vinuri diversă cât să ofere câte ceva pentru fiecare.


Povestea

Inginerul Gheorghe Albu face agricultură la Viișoara de 40 de ani. E cunoscut pentru miile de hectare pe care cultivă cereale, oleaginoase sau legume. A fost și secretar de stat în Ministerul Agriculturii. În 2016 a început să construiască o cramă și un domeniu viticol, în satul Viișoara, comuna Cobadin, la 40 de kilometri de Constanța, pe așa-numitul drum roman, care merge spre Ostrov. 

Crama

Construcția cramei în care sunt procesați strugurii de pe cele 200 de hectare de vie a început în mai 2016, iar pe 2 septembrie se făcea deja prima procesare din recolta acelui an. Fiind atât de nouă, are unele dintre cele mai noi tehnologii și se mândrește cu blândețea cu care procesează strugurii, până când aceștia devin vin. Crama are magazin de vinuri, sală de degustare și un restaurant de 100 de locuri, iar complexul din jurul „conacului” are și un mic parc cu animale. 

Vinurile

Viile de la Viișoara sunt tinere, replantate, și respectă aproximativ proporția de 50% soiuri roșii și 50% soiuri albe: Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Pinot Noir și Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Muscat Ottonel. Gamele cramei sunt Cuvée Ioan (premium), Conu Albu și Via Maria (vinuri seci), Nostalgia (vinuri demiseci), Liliana (vinuri demidulci). Multe dintre ele au obținut medalii la concursuri, încă din primii ani când s-au aflat pe piață. Maturarea vinurilor se face în șapte tipuri de baricuri de stejar, cu origini și grade diferite de prăjire a lemnului. Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour la nivel național sau pot fi comandate online din aplicația Bringo, din secțiunea Deschidem Vinul Românesc.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.