Crama Jidvei


Tradiția împletită cu inovația spun povestea vinului din podgoria Târnave, cunoscută încă din epoca feudală, când Transilvania era denumită și „Țara Vinului”. Jidvei este o cramă ce denotă măiestrie și respect pentru arta vinului.


Povestea

Pentru Jidvei, primul loc este doar primul pas. De peste 20 de ani, ei transpun povestea vinului din podgoria Târnave în vinurile lor, care s-au bucurat de foarte mare succes la concursurile internaționale, dar și în România. Vinurile fine, echilibrate și surprinzătoare sunt rezultatul măiestriei oenologilor și personalului implicat în drumul vinului, de la vița-de-vie până pe mesele oamenilor. 

Crama

Domeniul cramei dispune de 2.500 de hectare de viță-de-vie, unde se prelucrează anual peste 25 de milioane de kg. de struguri în cele patru crame dotate cu echipamente performante situate la Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu. Grație oenologilor lor, dar și tehnologiilor de ultimă generație, Jidvei produce an de an vinuri de calitate ce păstrează vocația arealului viticol. Castelul rămâne însă simbolul cramei, un spațiu în care timpul curge firesc, asemenea unui vin bun, ce umple cupele atunci când poveștile nu sunt spuse, ci trăite.

Vinurile

Vinurile Jidvei sunt recunoscute și premiate, atât în țara noastră cât și la concursurile internaționale. Strugurii sunt recoltați în funcție de soi și sunt aduși în cramă pentru prelucrare în doar două ore. Strugurii sunt supuși procesului de vinificație, iar vinul obținut este pregătit de maturare în butoaie de lemn de stejar, unde începe să își formeze caracterul. Printre soiurile de vin ale Cramei Jidvei se numără Ana și Maria, ce poartă în ele spiritul românesc oriunde în lume, Eiswein, Mysterium, dar și vinurile premiate cu Diamant la „Femmes et Vins du Monde 2019” – Dry Muscat, Muscat Ottonel, Fetească Regală și Jidvei Rose Brut.Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour la nivel național, WineSquare online, pe carrefour.ro sau în Bringo, prin secțiunea Deschidem Vinul Românesc.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.