Crama Jidvei


Vechile tradiții din zona Transilvaniei legate de cultivarea viței-de-vie și de producerea vinului sunt păstrate cu grijă și duse mai departe de Jidvei. Istoria recentă a brandului începe acum mai bine de 20 de ani o dată cu privatizarea companiei. Peste 20 de ani de pasiune, dăruire și efort, dublate de o viziune îndrăzneață de business, în centrul căreia stă respectul pentru arta vinului, pentru oameni și pentru comunitate.


Povestea

Vinul este o poveste despre istoria și tradițiile locurilor din care își trage seva și pe care le dezvăluie cu fiecare picătură. Vinul însoțește povestea Castelului Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă, devenit simbol de preț al Jidvei. Abordarea actuală a companiei constă în „vița-de-vie - nimic nu se pierde”, o abordare unică și inteligentă în aplicarea tehnologiilor orientată nu numai spre performanță, ci și ca un proces durabil cu potențial estetic și cultural. Aceasta face parte dintr-un set de valori esențiale: respect pentru vița-de-vie și pentru pământ, respect pentru ceilalți și pentru comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. 

Crama

Jidvei deține cea mai mare plantație viticolă din România și din Europa cu proprietar unic care se întinde pe o suprafață de 2.500 hectare chiar în inima Transilvaniei. Cele patru crame ale Grupului, aflate la Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu, dispun de o capacitate de stocare impresionantă de peste 35 de milioane de litri și de unele dintre cele mai moderne tehnologii din România. Pionier în România în ceea ce privește inovația și implementarea noilor tehnologii, Jidvei deține una dintre cele mai mari crame gravitaționale din Europa - Crama Tăuni - și prima de acest fel din țară, prima mașină de plantare cu GPS din Europa, primul sistem de vinificație complet computerizat și prima școală privată de viță-de-vie. Mai mult, Grupul Jidvei a făcut cele mai mari investiții din sectorul vitivinicol din România, de peste 100 de milioane de euro.

Vinurile

Fiind cel mai mare producător de vinuri cu Denumire de Origine Controlată (DOC) din România, deține unul dintre cele mai diversificate portofolii de produse de pe piața națională a vinului, variind de la vinuri liniștite la vinuri spumante, vinars și must. Datorită modernizării, tehnologizării și a orientării către performanță, în ultimii zece ani, vinurile Jidvei au obținut peste 500 de medalii la cele mai prestigioase competiții internaționale de profil. În 2022, vinurile Jidvei au fost distinse cu 80 de medalii în cadrul unora dintre cele mai prestigioase și exigente competiții de profil de la nivel mondial. La Concours Mondial de Bruxelles – Rose Wine Session 2022, dintre cele peste 1.000 de vinuri care au fost jurizate, Mysterium Roze Brut Vintage 2017 a primit Marea Medalie de Aur și trofeul Revelație, fiind primul vin din România care obține acest trofeu și singurul vin spumant din cadrul ediției de anul acesta a concurusului distins cu trofeul Sparkling Rosé Revelation. Acest vin spumant a obținut un scor de 90 de puncte din 100 și a fost răsplătit cu dublă medalie de aur în cadrul concursului Gilbert & Galiard International Challenge 2022. Aceste rezultate sunt expresia pasiunii și dedicării specialiștilor Jidvei, a preocupării constante pentru calitate, a deschiderii către nou ca atribut al acelor branduri care înțeleg performanța ca echilibru dintre tradiție și inovație.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.