Crama Gîrboiu


O afacere de familie care a pornit în anul 2005 din viziunea fondatorului Constantin Gîrboiu. Crama care îi poartă numele este o investiție cu capital 100% românesc și produce vinuri expresive, ce spun o poveste unică.


Povestea

Înființată în anul 2005, Crama Gîrboiu reprezintă viziunea lui Constantin Gîrboiu, care după ce a achiziționat o fostă fermă în stare de degradare ce aparținea de IAS Cotești, a recondiționat-o, astfel începând povestea afacerii, care prin soiul bogat în minerale și condițiile climatice favorabile, produce un vin ce spune o poveste unică. Din anul 2018, enologul Giovanni Menotti, cu experiență de peste 30 de ani, își pune amprenta vizibl asupra vinurilor cramei, creând vinuri cu adevărat deosebite prin metodele moderne folosite de el și prin respectul față de struguri.

Crama

Suferind numeroase îmbunătățiri de la înființarea companiei, crama a fost adusă la un nivel tehnologic superior, ce amplifică calitatea și cantitatea vinului produs. Situată în comuna vrânceană Cotești, crama dispune de 200 de hectare de viță de vie, care datorită solului bogat și climatului blând, dar și altitudinii de 150-200 de metri, produce în fiecare an vinuri moderne și de înaltă calitate. Crama dispune de săli de baricuri, un magazin modern și o sală profesională de degustări.

Vinurile

Crama Gîrboiu are un portofoliu variat de vinuri autohtone precum Șarbă, Plăvaie, Fetească Regală, Fetească Albă și internaționale precum Sauvignon Blanc, Riesling Italico, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon sau Pinot Noir. Calitatea este oferită de condițiile moderne de care crama dispune, amplificate de cunoștințele oenologului Giovanni Menotti. Vinurile din gama Tectonic, disponibile și în hipermarketurile Carrefour, exprimă atât energia și terroir-ul vrâncean, măiestria specialiștilor cât și istoria locului de a produce vin memorabil;Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour la nivel național, WineSquare online, pe carrefour.ro sau în Bringo, prin secțiunea Deschidem Vinul Românesc.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.