Corcova Roy & Dâmboviceanu


Așezată în partea de sud-vest a țării, în Județul Mehedinți, Corcova este o podgorie nouă pentru publicul de azi, care reia însă tradiția veche a producerii vinului de calitate. A luat ființă în anul 2005 și, după noi plantări, suprafaţa cultivată a depășit 50 hectare, dintre care 40 sunt cultivate cu soiuri pentru vinuri roșii.


Povestea

Viticultura a existat probabil în această zonă în timpul dacilor. Corcova, ca moșie a Bibeștilor, a cunoscut perioada sa de glorie la sfârșitul secolului al XIX-lea și în prima jumătate a sec. al XX-lea, atunci când au fost inventate Corcovinul și Corcovelul, cupaje uluitoare având la bază cabernetul. În vara anului 2005, compania Viticola Corcova a cumpărat 12 hectare din via plantată de IAS Corcova și aproximativ 50 hectare de teren plantate cu vie în stare degradată, în satul Jirov, ambele amplasamente fiind plantate cu viță de vie încă din timpul moșiei familiei Bibescu. Ulterior, compania a primit o finanțare pentru înlocuirea viței de vie îmbătrânite și replantarea cu soiuri de calitate superioară, proiectul fiind finalizat în 2007.

Crama

Pe lângă investițiile în vie, proprietarii Michel Roy și Șerban Dâmbăviceanu au restaurat cramele păstrând arhitectura inițială, dar dotându-le cu utilaje moderne de vinificație. Investiția celor doi se ridică la peste 3 milione de euro, bani proveniți din fonduri europene și resurse proprii.În înțelesul echipei Roy & Dâmboviceanu, dezvoltarea durabilă este definită, în sens larg, ca fiind îmbunătățirea calității procesului de fabricație și a vieții fiecăruia dintre angajați, acum și pentru generațiile care vor veni. În acest fel se face legătura între ceea ce înseamnă dezvoltare economică, valori ale companiei și protecția mediului.

Vinurile

Podgoria Corcova Roy & Dâmboviceanu cuprinde, în acest moment, 55 de hectare pe care au fost replantate soiurile tradiționale ale locului, existente și pe vremea moșiei Bibeștilor: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc, precum și un soi nou, Syrah. Via atent îngrijită și supravegheată produce struguri a căror identitate este pastrată în vinurile produse și învechite în cramă. Rigoarea, atenția, talentul sunt trăsături comune ale echipei Roy & Dâmboviceanu și sunt esențiale în producerea unui excelent vin românesc.Vinurile sunt disponibile în magazinele Carrefour la nivel național sau pot fi comandate online din aplicația Bringo, din secțiunea Deschidem Vinul Românesc.

Vezi toate cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.