Sediul Casei de Vinuri Cotnari se află în localitatea Cîrjoaia, la Castel Vlădoianu, edificiu ridicat în anul 1901 de fostul guvernator al Băncii Naţionale, boierul Vasile Vlădoianu, împreună cu soția sa Raliţa Balş, descendentă a boierului Balş. Fiind un producător de vinuri premium, rezultate din struguri de calitate, plantațiile Casei de Vinuri Cotnari au fost înființate cu tehnologie de ultimă generație.
Podgoria Cotnari poartă istoria de peste 2000 de ani a unui tărâm legendar, dar și tradiția neîntreruptă de producere a unui vin autentic românesc, sinonim cu excelența meșteșugului vinificării. Așa se face că prima distincție internațională a fost obținută chiar în vremurile domnitorului Al. I. Cuza.
Emblema Casei de Vinuri Cotnari surprinde Castelul Vlădoianu, pură inspirație în povestea vinului, construit în anul 1901 de către însuși boierul Vlădoianu, fost guvernator BNR și distins viticultor. În fiecare sticlă de vin se simt moștenirea și recunoștința pentru rod, iar tradiția se îmbină perfect cu tehnologia și cunoașterea izvorâtă din pasiune. Iar pentru că strugurii de calitate sunt nucleul unui vin premium, plantațiile de la Cotnari însumează 1800 de hectare, cu o densitate mică a plantelor și o distanță mare între rânduri, ce facilitează circularea eficientă a aerului și efectuarea lucrărilor cu utilaje moderne.
Podgoria Cotnari este renumită în special pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Frâncușă, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru soiuri roșii. Astfel, experiența și istoria Cotnari SA sunt adunate laolaltă cu inovația și excelența Casei de Vinuri Cotnari. Iar atunci când moștenirea este legată de terroir, secrete de vinificare bine păstrate și iscusință, rezultatul nu poate fi decât un vin Cotnari desăvârșit, de calitate.