Una dintre cele mai noi și mai mari crame de la Dealu Mare, cu un nume deja cunoscut iubitorilor de vin și cu un potențial imens de creștere calitativă și a vânzărilor, atât pe piața din România cât și la export.
Vestigiile dacice, descoperite în site-ul arheologic ce poartă același nume – Budureasca, reconfirmă faptul că localnicii se îndeletniceau în cultivarea strugurilor și producerea vinului încă din cele mai vechi timpuri.În prezent, continuăm această nobilă tradiție și producem vinuri cu arome și personalitate unice, vinificate în stilul modern, adaptat la Lumea Nouă.
Crama Budureasca a fost inaugurată în primăvara anului 2013 și are o suprafață de 2500 mp, fiind una din cele mai noi și mai mari crame din regiunea Dealu Mare. Construcția este îngropată pe 3 dintre laturi, pentru a se încadra perfect în peisaj și, mai important, pentru a putea beneficia de un control termic sporit.Tipul de construcție avangardist și tehnologia de ultimă oră utilizată pentru echiparea cramei transformă centrul vinificației în unul din cele mai moderne din România, cu o capacitate de producție și stocare de circa 3 milioane de litri de vin.
Viile Budureasca se întind la altitudini cuprinse între 175 si 400m, pe o suprafață de cca. 280 hectare, din care 250 de hectare au fost replantate, iar pe 30 de hectare au fost păstrate vițele vechi. Pe toată suprafața viilor Budureasca sunt cultivate soiuri nobile de struguri din care obținem vinuri pure, certificate D.O.C.Vinurile roșii produse la Budureasca sunt obținute din struguri de Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Busuioacă de Bohotin. Faptul că vinurile roșii au succes și sunt apreciate, nu înseamnă că vinurile albe sunt mai puțin valoroase. Vinurile albe – și în special cele aromate, precum Tămâioasa Românească sau Muscat Ottonel – sunt și ele favorizate de avantajele competitive inestimabile conferite de condițiile naturale din zona viilor Budureasca: expunerea sudică, perioadă lunga de strălucire a soarelui și solul alcătuit din cernoziomuri și calcar.