Despre programul

Deschidem Vinul Românesc

A deschide un vin bun înseamnă mai mult decât a-l bea dintr-un pahar cu picior înalt. A deschide un vin bun e o probă de cunoștințe, de maturitate, de fler, de experiență.
Deschidem Vinul Românesc alături de fiecare dintre voi și vă cinstim mândria de a rămâne fideli savorilor regionale, curiozitatea de a încerca vinuri nemaiîntâlnite sau încântarea de a alege un vin strălucit.

Despre Vin, cu Marinela Ardelean

Noutăți

Ultimele noutăți cu și despre vin

Vinul și mâncarea în secolul vitezei

Indiferent dacă iei masa în oraș, comanzi un take-away, te oprești la un drive-thru, sau alegi să gătești acasă, avem pentru tine șase recomandări de la patru crame românești cu care poți face un pairing delicios, pe care te invităm să le descoperi în rândurile de mai jos.

articol

Sunt vinurile altor țări mai calitative sau suntem noi străini cu vinul românesc?

Marina Samoilă, Wine Expert, în dialog cu Dan Badea, stand-up comedian

articol

Ce este, ce nu este și care sunt miturile vinului rose

Suntem în plină modă a vinurilor rose și a spumantelor. Sunt vinuri care satisfac orice exigențe, se regăsesc pe toate palierele de preț, sunt consumate cu plăcere oriunde.

articol

Temperatura vinului

Deși înțelepciunea populară are reguli de neclintit în legătură cu vinul și servirea acestuia, experiența sommelierilor și știința ne pot ajuta, de cele mai multe ori, să avem experiențe mai plăcute în degustarea vinurilor.

articol

Vinuri roșii de vară?!

Dacă ne gândim la vinuri potrivite pentru caniculă, deja avem în minte broboane formate pe frapierele care țin la rece licori albe, rosé și spumante. Dar chiar nu găsim, până la toamnă, niciun vin roșu care să ne bucure și să ne răcorească în același timp?

articol

Nu merge vinul la salată? Ba da, și încă bine!

Asortarea mâncărurilor cu vinul este, în general, mai ușoară decât pare. Se urmărește, îndeobște, fie completarea, fie sublinierea unor aromelor din mâncare cu aromele din vin.

articol

Pe bune despre păstrarea vinului acasă

Știm generalitățile: că sticlele trebuie ținute orizontal, că vinul îmbătrânește frumos și, peste câțiva ani (sau „când împlinește cel mic 18 ani”), conținutul sticlei ar putea fi extrem de interesant și chiar valoros. Dar lucrurile, pentru cei mai mulți dintre noi, nu stau chiar așa.

articol

Asocierea vinului - reguli, trucuri, scurtături

Știm că vinul bun trebuie să pună în valoare mâncarea bună și invers. Și știm și clasicele reguli care spun că vinul alb se pune lângă pește, iar vinul roșu lângă friptură. Dar mai departe de atât?

articol

Cramele din

Programul Deschidem Vinul Românesc

Ultimele

Evenimente

Wine fest 2019 edition
26 / 10 / 2020
Wine fest 2018 edition
30 / 08 / 2018

Despre vin cu

Marinela Ardelean

Marinela V. Ardelean este critic de vin, autor și jurat în competiții internaționale de vin și băuturi spirtoase precum Mundus Vini sau Meininger's International Spirits Awards. În România, este cel mai bine cunoscută pentru organizarea RO-Wine |The International Wine Festival of Romania, în timp ce în Italia, țara sa adoptivă, activează ca profesor la Italian Chef Academy. De asemenea, reprezintă Foss Marai ca Brand Manager din 2012 și Vinars Brâncoveanu ca Global Brand Ambassador din 2018. Recent, a devenit și consultantul în materie de vinuri al Carrefour.

Alte initiative Carrefour
Descoperim vinurile românești în mod responsabil!
ContinuăNe pare rău, conținutul site-ului este destinat doar persoanelor peste 18 ani.